08/19/12 14:26
(http://www.klassa.bg/)

Жертви и ранени при две експлозии в Триполи

Най-малко двама души загинаха при две експлозии на коли бомби в либийската столица Триполи, съобщава Би Би Си. Двете жертви са при взрив близо до бившата военна академия за жени, там са ранени и четирима души. Другата кола се е взривила недалеч от вътрешното министерство, без да причини човешки жертви.  Районите са били веднага отцепени  от органите на реда.
Шефът на столичната полиция полковник Махмуд Шериф обвини за атентатите
поддържници на Муамар Кадафи, които по думите му получават финансова помощ от съседни страни. Взривовете са станали преди голямата молитва, ознаменуваща края на Рамадана. По-рано този месец Преходният национален съвет на Либия предаде властта на новоизбраното народно събрание, но насилието, предизвикано от хора на стария режим,  остава предизвикателство за правителството, особено в районите на Триполи и Бенгази. Освен това, много от въстаническите групи, участвали в бунта срещу Кадафи, все още отказват да предадат оръжието си.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване