08/20/12 17:58
(http://www.klassa.bg/)

Герхард Бергер, управляващ директор на Dertour Austria: Бизнесът ни в България отбелязва стабилен и устойчив ръст

Българското представителство на третия по големина туроператор в Европа REWE Touristik - DERTOUR България, предлага нови възможности на българските си клиенти. Дестинациите Коста Брава, Коста дел Сол и Коста Дорада, както и Лазурният бряг станаха достъпни и за средностатистическите туристи. Градският туризъм също се радва на интерес като австрийската столица Виена е сред топ дестинациите, заедно с други перли на Европа - Рим и Париж. Привлекателното е че, елементите на отделните пътувания са базирани изцяло на индивидуалния вкус и предпочитанията на всеки турист.Едно от най-изгодните текущи предложения е за посещение на испанското крайбрежие през септември в Коста Брава на цена от 412 евро на човек за седемдневна почивка в 4-звезден хотел с включен полет от София. Цената е за човек в двойна стая с включена закуска. Подобен пакет за същия период за хотелите в Лазурния бряг се предлага на цена от 826 евро. За новите дестинации и възможности разговаряме с г-н Герхард Бегер, който заема позицията управляващ директор на Dertour Austria от 2001 г., където отговаря за развитието на компанията на пазарите в Австрия, Италия, Швейцария и Източна Европа. През последните 10 години под неговото ръководство, Dertour открива представителства в Румъния, България, Сърбия, Унгария, Словакия, Чехия и Полша. А през 2012 г. отбеляза 25 години успешна кариера в международния туристически бизнес.



Г-н Бергер, Dertour България предлага наистина интересни възможности за индивидуална почивка. Какъв е принципът на формирането на пакета - цена, дестинация, възможности за българските клиенти?
Основната ни цел при сформирането на нашите продукти е да отговарят на индивидуалните нужди на всеки един клиент. Благодарение на това, всички наши услуги могат да бъдат комбинирани, допълнени, променени и да се адаптират, точно както пътуващият поиска. С т. нар. динамични пакети, ние съчетаваме полет, трансфер и хотел на стойности, базирани на цените предлагани в момента в които клиентът или туристическият агент направят запитването. Тъй като клиентът може да избере от къде да излети и с коя компания, къде да кацне, категорията на хотела, периода на пътуването и други допълнителни услуги, всеки пакет е различен, създаден по поръчка и следователно, ориентиран към индивидуалните предпочитания на пътника.
Според вас как почива средностатистическият европеец по време на криза - от какво се лишава и от какво не може да се лиши?
Въпреки кризата туристите не променят качеството на почивката си с понижаване на категорията на хотела или взимайки под наем по-малка и евтина кола, нито намаляват планираните разходи за избраната дестинация. Единствената промяна, която можем да отбележим и отдадем на новите обстоятелства, е, че продължителността на почивките е станала по-кратка. Хората вероятно разделят лятната си почивка между ваканционно пътуване и почивка у дома.

Как се развива пазарът на туристическите услуги в България в сравнение със западноевропейския и средноевропейския?  Има ли "светлина в тунела" за туристическата индустрия?
Основната дейност на Dertour в България е свързана с организирането на пътувания на български туристи в чужбина и поради тази причина можем да коментираме само тази част от туристическия бизнес. Като оператор със значителен пазарен дял в България наблюдаваме положително развитие и силна конкуренция при българския изходящ туризъм в сравнение със страните от Западна и Централна Европа.

Разкажете по-подробно за тридневното пътуване със самолет до Виена - датите фиксирани ли са, разписания, трябва ли да се сформира група и пр. Както и за почивките на Коста Брава.
Посочените предложения са примерни и всяко от тях може да бъде преработено спрямо индивидуалните изисквания на всеки. Така може да се променя броят на нощувките и категорията на хотела, датите на пътуването, трансферите и изхранването в зависимост от възможностите и желанията на клиента, предлагайки най-добрите цени за деня на запитването. Всички пътувания се осъществяват с редовни полети и могат да бъдат предложени и само за един пътник.

Как се чувства  Dertour на българския пазар, оптимисти ли сте, че в България може да се прави успешен бизнес и с какви проблеми трябва да се преборите?

Представителството на Dertour в България е основан през 2006 г. с основната цел да предлага и развива продуктите на DERTOUR и REWE Touristik на българския туристически пазар. В момента нашите продукти се продават от около 100 български туристически агенции, което гарантира близост до клиента. Доказателство за това са над 14 000 обслужени български туристи, които са пътували с DERTOUR и REWE Touristik през туристическата 2011 година. Въпреки кризата, през последните години нашият бизнес в страната отбелязва стабилен и устойчив ръст и се надяваме това да продължи и в бъдеще.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване