08/20/12 16:08
(http://www.klassa.bg/)

Мадлин Олбрайт и Уесли Кларк с бизнес апетити в Косово

Компанията на бившия държавен секретар на САЩ Мадлин Олбрайт бе допусната до търг за продажба на косовските пощи и телекомуникации (ПТК), съобщава Блумбърг.
Albright Capital Management ще участва в търга, който ще започне през септември, заедно с Portugal Telecom, Columbia Capital, British Telecom Poland и  Turkcell.
В 1,8 милионно Косово ПТК има 1 милион клиенти на мобилни телефони, около 100 000 на стационарни и предлага и интернет услуги.
През юни правителството в Прищина  заяви, че ще разглежда офертите само на купувачи
които са предоставяли мобилни услуги в продължение на най-малко три години, имат  среден годишен доход от минимум 300 милиона евро ($ 370 млн.) и активи не по-малко от $ 750 милиона. Минимална цена на дружеството не бе определена.
Мадлин Олбрайт има определена заслуга за независимостта на Косово, като някои медии на Балканите припомнят близките й отношения с Хашим Тачи навремето.
Бизнес интереси в Косово проявява и бившият американски главнокомандващ на силите на НАТО в Европа ген. Уесли Кларк. Според Б 92 той иска да инвестира в производството на синтетично масло.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване