08/20/12 11:15
(http://offnews.offroad-bulgaria.com/)

Обвиниха Гари Каспаров, че е ухапал полицай на митинг за Pussy Riot

Бившият световен шампион по шахмат Гари Каспаров ще се яви пред съда днес, след като в петък беше задържан заедно с други опозиционери пред Хамовническия съд в Москва, съобщи РИА Новости. Той е обвинен в това, че е ухапал полицай по време на демонстрациите в  защита на Pussy Riot в петък.

Момичетата от руската пънк-група Pussy Riot бяха осъдени на по 2 години затворническа колония за хулиганство. През това време техни поддръжници и противници се бяха събрали пред сградата на съда в Москва.

Органите на реда задържаха редица демонстранти, сред които опозиционера Сергей Удалцов и шахматиста Гари Каспаров. Бившият световен шампион беше арестуван по обвинение в това, че е ухапал един от полицаите. 

„Полицаят е отишъл в болницата, където е установено, че има ухапване, при което са наранени меките тъкани на китката и показалеца на лявата ръка“, обясниха от пресцентъра на Главното управление на МВР. 

На обвинението Каспаров отговорил, че служителят е бил ухапан от служебните кучета. 

От полицията заявиха, че са готови да извършат експертиза, за да сравнят следите от ухапване с отпечатъци от зъбите на опозиционера и на кучетата. 

Каспаров трябва да се яви пред съда днес по обвинение в административно нарушение. Той ще трябва да предостави и писмени обяснения за инцидента пред Хамовническия съд. 

Гари Каспаров взе участие и в протестите срещу избирането на Владимир Путин за президент. 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване