08/20/12 14:10
(http://radiomilena.com/)

Превозвачите заплашиха да вдигнат цените на билетите

avtobusi 300x182 Превозвачите заплашиха да вдигнат цените на билетитеПри цена на горивата до 2,80 лв. за литър може да се наложи ново повишаване на цената на билетите, съобщиха от Асоциацията на автобусните превозвачи.

Цените на автобусните билети се повишиха последно, когато горивото струваше 2,60 лева за литър, обясни председателят на организацията Ивайло Константинов, цитиран от БНР.

Всеки превозвач индивидуално преценява кога и по какъв начин да актуализира цените.

Ако имаме поскъпване на горивото с 10% процента за последния период, то цената на билета до Бургас следва да бъде повишена с 5% и, ако сега тя е 30 лева, да стане 31,50 лв.

За да се справят с високите цени на горивата, се налага сдружаване на малките фирми, предупреждава Пламен Бонев, собственик на компания за маршрутни превози.

Много фирми в бранша прибягнаха към образуване на малки сдружения помежду ни, за да можем да бъдем гъвкави, да можем да компенсираме тези увеличения на горивата с по-ефективен транспорт, обясни той.

По думите му обаче напоследък тези сдружения се разпадат и все повече фирми излизат в несъстоятелност.

Нормалният дял на горивото в цената на билетите е 30%, обясняват превозвачите.

В момента у нас то определя повече от половината от цената.

На бензиностанциите в София в момента най-масовият бензин се продава за 2,73 лв. за литър, а дизеловото гориво – средно за 2,67 лв., съобщава още БНР, цитира КРОСС.

 Превозвачите заплашиха да вдигнат цените на билетите

bookmark Превозвачите заплашиха да вдигнат цените на билетитеsvejo Превозвачите заплашиха да вдигнат цените на билетитеgoogle Превозвачите заплашиха да вдигнат цените на билетитеdelicious Превозвачите заплашиха да вдигнат цените на билетитеstumbleupon Превозвачите заплашиха да вдигнат цените на билетитеfacebook Превозвачите заплашиха да вдигнат цените на билетитеСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване