08/21/12 14:17
(http://www.klassa.bg/)

„Анонимните“ атакуваха правителството в Лондон в защита на Асандж

Хакери са атакували сайтове на британското правителство в отмъщение на това, че то не разрешава Джулиан Асандж да замине за Еквадор, съобщи Скай нюз. Кибератаката е била насочена към сайтовете на премиера и на министерствата на правосъдието.
Участници в хакерската група „Анонимните“ обявиха своята акция „Да освободим Асандж“ в туитър на 20 август.
В понеделник президентът на Венецуела Уго Чавес заплаши Великобритания с „твърде радикален отговор“, ако британските власти нахлуят със сила в посолството на Еквадор в Лондон, за да задържат Асандж, предаде АФП. Чавес, който е близък приятел на еквадорския президент Рафаел Кореа, не уточни какви действия смята да предприеме, но каза, че те „се подготвят“.
Самият Кореа сравни евентуалното нахлуване на британски полицаи в посолството на Кито в Лондон с „ дипломатическо самоубийство“. В интервю по държавната телевизия на Еквадор Кореа каза, че опасността това да се случи остава и той смята да постави въпроса в ООН.
Еквадор предостави на основателя на Уикилийкс политическо убежище, но Великобритания заяви, че ще го арестува при опит да напусне сградата на посолството в Лондон и дори заплаши, че ще я атакува, ако Еквадор откаже да предаде Асандж. 
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване