08/21/12 10:26
(http://offnews.offroad-bulgaria.com/)

Ранена при атентата се оплака от лошо отношение в болницата

Една от пострадалите при атентата на летище „Сарафово“ се оплака от неуважително отношение от страна на лекарите в българската болница, пише израелският сайт israelnationalnews.com.

Гилат Коланги, чийто мъж загива при терористичния акт, разказва пред изданието подробно за преживяните тежки мигове при атаката от 18 юли.

Тя отправя критика и към министрите от израелското правителство и депутатите в Кнесета, за това, че никой от тях не отишъл на погребението на съпруга й.

Жената бе сериозно ранена в терористичното нападение срещу автобуса с израелски туристи през юли в Бургас.

„Възстановявам се бавно. Опитвам се да не мисля за нападението във всекидневието си. Няма как обаче да не се сещам за него от време на време.“

Пострадалата си спомня последните думи на мъжа си: „Гилат, качи се в автобуса и ни запази места“.

Думите му още отекват в главата ѝ. 

Гилат разказва, че всъщност така съпругът ѝ е спасил нейния живот.

„Той остана долу, точно до терориста“, споделя тя.

Ето как жената описва минутите преди атентата: “Качих се на първото стъпало на автобуса, в главата ми премина някаква мисъл, но не й обърнах внимание. Погледнах наляво и оттам нататък не помня нищо. Имаше експлозия и всичко се изтри от паметта ми.“

Спомените на жената продължават с епизоди от болниците в София и в израелския град Петах Тиква.

„Дадоха успокоително и когато се събудих, видях върху себе си завивка със знака на израелската болница „Беилинсон“ в Петах Тиква“, разказва тя. 

Гилат Коланги определя лечението в България като „непочтително“ и хвали поведението на лекарите в болницата Беилинсон. Въпреки това, israelnationalnews.com не пояснява какво точно има предвид под „непочтително“.

Изданието припомня и изявления на израелски официален източник пред „Ню Йорк таймс“, засягащи версията, че в терористичното нападение са замесени терористи от Ливан.

Два месеца преди атаката в Бургас телефонните разговори между Ливан и България зачестили, като особено много са се увеличили в трите дни преди атаката, пише още сайтът.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване