08/22/12 16:16
(http://www.klassa.bg/)

Аятолах Хаменей призова към терористични атаки срещу Запада

Иранският върховен лидер аятолах Али Хаменей е наредил на бригадите „Ал Кудс“ – елитно подразделение на Революционната гвардия на ислямската република -  да засилят  терористичните си операция срещу Запада и неговите съюзници, които се обявяват за свалянето на президента на Сирия Башар Асад. Това съобщи в.“Дейли телеграф“, като се позова на разузнавателни източници.
Хаменей е дал поръчката след извънредно заседание на иранския Национален съвет за сигурност в Техеран. Дамаск е най-големият регионален съюзник на Иран и оцеляването на режима на Башар Асад се смята за жизнено важно, за да продължи подкрепата за Хизбула, която владее южната част на Ливан. В доклад, поръчан лично от аятолаха, се подчертава, че иранските национални интереси са заплашени от санкциите на ООН, наложени върху ядрената програма на страната, към което се прибавя подкрепата на Запада за опитите на сирийската опозиция да свали Асад.
Иран трябва да покаже на Запада, че има „червена линия“ за Сирия, прекрачването на която той няма да приеме, се казва в документа. Предупреждението трябвало да бъде изпратено към „Америка, ционистите, Великобритания, Турция, Саудитска Арабия, Катар и другите страни, които не могат да действат безнаказано в Сирия и където и да е другаде в района“.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване