08/22/12 13:36
(http://www.klassa.bg/)

БНТ излъчва 135 -годишнината от честването на Шипченската епопея

Тази събота БНТ ще излъчи пряко от връх Шипка кулминацията по честванията по случай 135 години от Шипченската епопея. Тази година Националното честване е под патронажа на Президента на Република България г-н Росен Плевнелиев. За втора поредна година БНТ ще излъчи тържествената част от програмата, която ще започне в 12:00 ч. в Националния парк-музей "Шипка". Коментатор на събитието ще бъде журналистът на БНТ Андрей Захариев.
В историята на почти всяка война има един критичен момент, едно сражение, което предопределя изхода й. За Освободителната война този преломен момент е свързан именно с Шипченската епопея. Моментът, който предопределя историята на България и на целия Балкански полуостров и който заслужава нужното внимание и почит в национален план. 135 години по-късно тази събота зрителите на БНТ ще имат възможност да видят „съживяването” на този съдбовен момент и да си припомнят българския подвиг. По повод отбелязването на годишнината от боевете при Шипка Инициативният комитет за честванията организира състезание по скоростно изкачване на стъпалата до върха, които са 890 на брой. Стартът ще бъде даден в 10.00 ч.
Гледайте официалните чествания по случай 135 години от Шипченската епопея тази събота от 12:10 ч. само по БНТ1!
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване