08/22/12 13:43
(http://www.klassa.bg/)

Започна изграждането на Западната дъга на Софийския околовръстен път

Започна изграждането на 3-км отсечка от западната дъга на софийския околовръстен път от магистрала Люлин до р. Какач, съобщиха в сряда от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ). То ще струва над 60 млн. лева, съобщи строителният министър Лиляна Павлова. Договорът със строителя – обединението "Трейс СОП" ДЗЗД, е за близо 50 млн. лева, за строителния надзор са предвидени близо 1 млн. лева, а над 12 млн. лева вече са похарчени за отчуждаването на имоти в района.
Проектът за отсечката предвижда да бъдат изградени три съоръжения - кръгово движение при бул. „Царица Йоана”, пътен възел на 3 нива при бул. „Сливница” и нов мост над р. „Какач“.
Срокът за изпълнение на проекта е 22 месеца, уточни  Павлова. Тя допълни, че през септември ще бъдат обявени тръжните процедури за скоростния път София – Калотина и за Северната тангента и изрази надежда, че изграждането им ще може да започне през пролетта на 2013 г.
Общата прогнозна стойност на тези проекти е 200 млн. лева, но Лиляна Павлова каза, че разчита при провеждането на търговете цената да бъде занижена.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване