08/22/12 11:17
(http://offnews.offroad-bulgaria.com/)

Таксата за преглед при личен лекар остава 2.90 лева

Потребителската такса, заплащана на личния лекар остава 2.90 лева, за да се удовлетворят исканията на джипитата. Това беше решено днес на заседанието на Министерския съвет. 

По закон таксата е 1% от минималната работна заплата. От 1 май 2012 г. тя стана 290 лева и таксата за преглед при личен лекар се увеличи на 2.90 лева. Кабинетът обаче реши да остави предишния и размер – 2.70 лева, като за целта бе променен Законът за здравното осигуряване. Въпреки това на днешното заседание беше взето решение таксата да остане 2.90 лева, като сумата била съобразена с исканията на лекарите. 

Без промяна остава и таксата, която ще плащаме за първите десет дни болнично лечение. Тя ще си остане 5.80 лева (2 % от минималната работна заплата) вместо предложените 5.40 лева.

Прагът на надценките за лекарства ще спадне с 2%, реши днес кабинетът. Промяната се отнася за надценките на търговците на едро и дребно при формирането на цените, регулирани от държавата.  

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване