08/23/12 20:14
(http://www.klassa.bg/)

Диас: Българските моряци трябва да бъдат съдени в Испания

 Задържаните 21 български моряци трябва да бъдат съдени в Испания. Това заяви испанският вътрешен министър Хорхе Фернандес Диас, предаде bTV.
Министър Диас се срещна с българския си колега Цветан Цветанов в Мадрид. Министър Цветанов заяви, че независимо къде ще бъде процесът, той трябва да е справедлив, виновните да понесат своето наказание, дори и да е най-тежкото. Той каза още, че на първо място самият екипаж трябва да помогне на себе си като съдейства на разследването преди да очаква помощ от когото и да било.
Испанските власти изнесоха данни за движението на кораба "Свети Николай" и затова къде той е бил натоварен. Стана ясно, че плавателният съд е бил натоварен между 20 и 24 юли с кокаин от Венецуела. Корабът е тръгнал от Гана към Венецуела. Трябвало е да разтовари стоката край северните брегове на Испания. Известни са вече някои от лицата, които са отговоряли за набирането на екипажа, както и техни контакти в Европа. Двамата министри са се договорили след 15 дни у нас да дойдат представители на испанските спецслужби, които в сътрудничество с българските си колеги, да проведат операции. Цветанов не уточни какви ще са тези операции, но каза: "Това, което се договорихме – организираната престъпност ще остане неприятно изненадана.
Планирахме общи действия, които трябва да подпомогнат продължаващото разследване. Със задържането на дрогата и ареста на българите акцията не е приключила. Важно е да бъде неутрализирана цялата схема за трафик на наркотици от Латинска Америка за Европа.”
Министър Хорхе Фернандес Диас не каза конкретно колко и кои от моряците са били наясно с какво точно е бил натоварен корабът. Той намекна, че след като всички са били на кораба 20 дни, значи всички би трябвало да знаят. Мнението му е, че всички моряци са знаели.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване