08/23/12 15:11
(http://www.klassa.bg/)

Жельо Бойчев: „Паркинги и гаражи“ е черна дупка

Ако има черна дупка в София, то тя е "Паркинги и гаражи". Това каза в четвъртък шефът на общинските съветници от БСП в СОС Жельо Бойчев.
Ако има сектор, в който може да се каже, че има пълен провал на градските управници от ГЕРБ, то това е транспортът. "Паркинги и гаражи" не е осигурило и не е направило нито едно паркомясто, а с увеличението на цените се опитват за пореден път парите да отиват за разплащане на голямата дупка и дефицит, който има за транспорта в София, каза още Бойчев.
Няма анализ каква е натовареността на зоната и защо престоят става 2 лева, а стикерите по 150 и 450 лева. Не знаем къде отиват парите от тази "Синя зона", каза общинският съветник Георги Свиленски, който е и член на транспортната комисия. Според него с парите, които се събират, се дотират други дейности по транспорта, които обаче трябва да се разплащат по други пера. От БСП смятат, че "Синята зона" не е единствено решение за намаляване на трафика, като това да се използват обходни маршрути, а не да се минава през центъра.
От БСП поискаха още да бъде освободен председателя на транспортната комисия Радослав Тошев. Причината е създалата се ситуация покрай изменението на наредбата за организацията на движението в София, с което се увеличи цената на синята зона.
Червените съветници съобщиха още, че все още не е вписано новото ръководство на Центъра за градска мобилност и там в момента има двама директори и две счетоводства.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване