08/23/12 14:27
(http://www.klassa.bg/)

МВФ: Рецесията в Гърция ще продължи до 2015 г.

Международният валутен фонд (МВФ) преразгледа прогнозите си за рецесията в Гърция. Според фонда тя ще продължи до началото на 2015 г., съобщават гръцките медии, цитирани от БТА.
В."Уолстрийт джърнъл" се позовавал на изследване на МВФ, в което се посочва, че фондът придава голямо значение на предстоящото посещение на тройката кредитори от ЕС, ЕЦБ и МВФ в Гърция. В централата на фонда било решено мисията да пристигне в Атина на 5 септември и да си замине от там на 28 същия месец. Преценява се, че настроенията във фонда са значително подобрени и че неговите представители били доволни от взаимодействието си с гръцкото правителство.
Според източници във Вашингтон поради важността на доклада на тройката за Гърция се смята за наложително да се предприемат незабавни и спешни действия от страна на гръцкото правителство, така че да настъпи някаква промяна в икономическата ситуация в страната. Действията трябвало да се сведат до мащабна приватизация или до някаква внезапна инициатива, за да се даде тласък на реформите и да бъдат убедени кредиторите, че правителството в Атина е решено на промени, така че това да се отрази и на доклада на тройката, за чието съдържание все още никой не бил оптимист.
За тази година МВФ прогнозира рецесия от около 7% за Гърция, за 2013 г. този процент е 3.5%, за 2014 г. - 1.5%, и за 2015 г. 0.5%.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване