08/23/12 21:01
(http://offnews.offroad-bulgaria.com/)

Със завода любимата пиарка на Найденов взела и земи за над 1 млн. лева

Бившата пиарка на Агенцията за безопасност на храните към земеделското министерство – 25-годишната Кристина Спасова, е взела и земи за над 1 млн. лева, когато е купила част от завода за преработка и консервиране на диво-растящи плодове и гъби „Био Ем Ди“-Берковица.

Така тя вече е съсобственик на земите на завода и арендатор на стотици декари земя, апортирани в дъщерно дружество на „Био Ем Ди“, сочат данни от Търговския регистър.

Дъщерното дружество се казва “Био Ем Ди – 1″. В него са апортирани стотици декари земя. Общата стойност, на която са оценени имотите, е 1 127 760 лв. То е създадено на 2 април 2012 г. През юни същата година Спасова придобива значителна част от печелившото предприятие „Био Ем Ди“.

Дъщерното дружество се управлява от Димитър Младенов, който е създал завода през 2007 г. В момента заводът има двама управители – Спасова и Младенов.

Родената през 1987 г. Спасова работи като пиар в подчинената на земеделското министерство агенция за безопасност на храните до 26 септември 2011 г. Само 4 дни по-късно излиза регистрацията на фирмата й „Кей Ем Ком“, която печели скандално поръчка на земеделското министерство за популяризиране на Програмата за развитие на селските райони във Фейсбук и Туитър.

От нея фирмата на Спасова взема 94 000 лева, за да създаде профили на ПРСР в иначе безплатните Фейсбук и Туитър.

През април и юли 2012 г. фирмата си купува два луксозни апартамента в офис сграда на бул. „България“ в София.

Фирмата печели и други поръчки. Срещу 35 000 лева, осигурени по проект по Оперативна програма „Регионално развитие“ и община Ракитово, фирмата трябва да рекламира проект за изграждането на Джурасик парк край родопското село Дорково. Договорът е спечелен през юни 2012 г.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване