08/24/12 15:35
(http://www.klassa.bg/)

Българи откриват китарен форум във Виена

Най-големият фестивал за класическа китара в Австрия – Китарен форум Виена – се провежда тази година за 21-ви път. На откриването в Консерваторията за музикално и драматично изкуство в неделя, 26 август 2012 г., ще свири популярното китарно дуо София и Иво Калчеви. На следващия ден самостоятелен концерт има младият талант Давид Дяков, който миналата година спечели първата награда на 16-тия международен конкурс в рамките на фестивала. Тазгодишният конкурс ще се проведе на 1 септември и ще отбележи края на музикалното събитие.
От старта му през 1992 г. в рамките на виенския китарен форум се организират майсторски класове, водени от световно известни китаристи, вечерни и дневни концерти, лекции и уъркшопове, а международните конкурси тръгват през 1996 г. Програмата се допълва с предлаганите от международни музикални издателства компактдискове, книги, ноти и всичко останало от “света на китарата”, а производители на китари предоставят своите инструменти за проба на всички желаещи участници и гости на фестивала.




Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване