08/24/12 12:32
(http://radiomilena.com/)

Големият Йовчев каза край

66dadad9ccf2366118affb2bacb568c3 300x182 Големият Йовчев каза край

Легендарният български гимнастик Йордан Йовчев сложи край на състезателната си кариера. 39-годишният спортист, който в Лондон стана първият състезател в историята на този спорт с шест олимпийски участия, предаде агенция КРОСС.

„Време е да кажа стига толкова. Мога да продължа, но не виждам смисъл. Няма какво повече да гоня. Не е сериозно на 50 години да играя гимнастика. Дори не смятам повече да тренирам, каза Йовчев.

Йовчев съобщи, че планира да направи бенефис в зала „Арена Армеец“ в София през ноември.

„Датата все още не съм я определил, но един бенефис през ноември ще бъде супер. Ще поканя някои от най-пресните олимпийски шампиони, както и състезатели от подрастващото поколение на българската гимнастика. Иска ми се да направим истински гимнастически празник за хората“, добави той.

Сега той планира да се отдаде изцяло върху работата си като президент на Българската федерация по спортна гимнастика. Йовчев също така ще помага на националния треньор Красимир Дунев.

„Имаме план за развитието на българската гимнастика. Мисията ми е да работя. Ще помагам да Краси, който е много амбициран. Надявам се желанието ми да не се изпари бързо. Искам да направим добри национални отбори. Убеден съм, че ще имаме участници на следващите Олимпийски игри в Рио след четири години. Ще бъда удовлетворен и доволен, ако мога да допринеса за развитието на младите“, каза Йовчев.

Великият ни гимнастик разкри още, че готви изграждането на центъра за трениране във Варна, който ще бъде оборудван с най-модерните уреди: „Във Варна ще направим център, в момента оглеждаме най-добрите оферти за уреди, които да закупим. Ще ги оставим във Варна, за да не ги мъкнем всеки път чак от София. Общината обаче трябва да отпусне пари за дунапрен в залата, защото не можем да сложим много модерни уреди със стар дунапрен, каза още големият гимнастик.

 Големият Йовчев каза край

bookmark Големият Йовчев каза крайsvejo Големият Йовчев каза крайgoogle Големият Йовчев каза крайdelicious Големият Йовчев каза крайstumbleupon Големият Йовчев каза крайfacebook Големият Йовчев каза крайСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване