08/24/12 16:07
(http://www.klassa.bg/)

Скандал и искания за оставки в БСП, след като Антон Кутев сравни партията със СПИН

Сериозен скандал разтресе БСП, след като бившият секретар на Изпълнителното бюро на партията Корнелия Нинова официално поиска оставката на своя колега Антон Кутев в петък и го призова да се извини публично. До тази ситуация се стигна, защото секретарят на партията по медийната политика Антон Кутев сравнил в свое интервю социализма с нелечимата болест СПИН.
В интервю за електронното издание "Всеки ден" в началото на седмицата Кутев заявява: "Отдавна твърдя, че социализмът има нещо общо със СПИН. Предимно се предава по наследство и по полов път. В нашата партия е нормално наследниците да стават социалисти просто заради бащите си".
В изявление, разпространено до медиите, Корнелия Нинова поиска Кутев да се извини и да се оттегли от поста, който заема. Кутев пък й отговори, че няма да го направи, най-малкото защото не тя го е сложила там.
"Колегата ми Антон Кутев сравни БСП със СПИН. Социализмът се предавал подобно на болестта, по наследство или по полов път. Нечувано и обидно. Ако някой се е питал що е то социализъм, вече знае. Според висш представител на ръководството на БСП, това е тежка болест. Който се докосне до нея, е обречен. Ако не на смърт, то поне на мъчителен живот. Но ако някой все пак реши да направи саможертва да стане социалист, то трябва да отговаря на поне едно условие - или баща му и дядо му да са били такива или да си намери някой социалист за полов акт. Всички други не стават", заявява Нинова.
Кутев пък отговори, че за някои фора явно конгресът на БСП още не е свършил.
Преди два месеца на червения депутат му се наложи да се извинява публично, след като написа в профила си във Фейсбук, че не разбира защо се вдига толкова шум след земетресението в Перник, когато става дума за няколко паднали комина и керемиди.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване