08/26/12 08:49
(http://offnews.offroad-bulgaria.com/)

Газя в тревата, за да не ме блъснат колите!

Знак В1- Забранено е влизането на пътни превозни средства. Снимка:Сергей Антонов Снимка: Сергей Антонов Коли в нарушение. Снимка : Сергей Антонов

Движението на коли в района между Интер Експо Център и БИЦ-ИЗОТ в София създава пряка опасност за пешеходците.

Става въпрос за отсечката на локалното платно на бул. Цариградско шосе между Интер Експо Център и БИЦ-ИЗОТ на Седми километър. В тази отсечка движението е разрешено само в посока от Интер Експо Център към БИЦ-ИЗОТ на Седми километър. В обратна посока има поставени знаци B1 - Забранено е влизането на пътни превозни средства, съобщи нашият читател Иван Горчев.

Знакът е поставен на няколко места, но това не е пречка на ден да минават стотици коли в нарушение. Репортер на OFFNews.bg отиде на място, за да провери.

Няма тротоар и пешеходците са принудени да вървят по улицата. От едната страна има паркирали коли и когато се наложи да мине кола, пешеходецът се чуди къде да застане.

„Аз минавам всеки ден тук, защото работя в Интер Експо Център и пътувам с метро. Случвало ми се е да вляза в тревата, за да не ме сгази някоя кола“, сподели пешеходец.

„Ежедневно  тук се извършва движение в двете посоки. Попитах част от водачите, които са в нарушение – защо не спазват указанието на знака. Тези, които не ме наругаха, отговориха, че тези знаци за объркани! Най-честият отговор беше Ами всички правят така!„, сигнализира нашият читател.

Знаците, показващи разрешената посока за движение, бяха поставени след завършване на последната метростанция пред Интер Експо Център. Тъй като това е единственият път от последната метростанция до бизнес сградите в района всяка сутрин и всеки следобед има поток от пешеходци. Движението на автомобили в тази отсечка в двете посоки създава пряка опасност за пешеходците и спокойното придвижване на автомобилите в разрешената посока на движение – от Интер Експо Център до БИЦ-ИЗОТ, пише още Иван Горчев.

Сградата на БИЦ-ИЗОТ е изградена от няколко корпуса, като последният от тях е сграда на МВР с постоянна охрана.

„Полицаите карат тук, защо аз да не го правя“, каза един от шофьорите в нарушение.

Причината шофьорите да не зачитат знака е, че за да се качат на Цариградско шосе, трябва да се върнат до Горубляне.

„Няма да обикалям, така ще навъртя още километри, за да се кача на Цариградско, знаете ли колко е скъп бензинът“, каза друг шофьор.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване