08/26/12 12:21
(http://www.klassa.bg/)

Червен код в шест области

Метеоролозите от БАН обявиха в неделя червен код за опасно горещо време. Той е за  шест области на страната - Русе, Велико Търново, Плевен, Ловеч, Враца и Монтана. Очакваните температури са над 40 - 41 градуса. Червеният код се обявява за втори път това лято.
В останалите области на страната е обявен код "оранжево", тъй като се очакват максимални температури от 39 до 40 градуса. И при код "оранжево" времето ще е горещо, а високите до 40 градуса температури ще са опасни за хората. Само на морския бряг максималните температури ще са по-ниски. Лекарите съветват да се избягва излизането на открито в най-горещите часове на деня.
Временно се ограничава движението на товарни автомобили през граничните пунктове на България и Румъния, съобщиха от МВР. Ограничението е за товарни автомобили над 7,5 тона за времето от 11.00 часа до 20.00 часа днес. Изключения ще бъдат направени на автомобилите, които превозват хора; животни, зеленчуци и плодове и стока, която бързо се разваля, както и за колите на спешната помощ.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване