08/27/12 09:07
(http://radiomilena.com/)

EVN България ще открие уникален за страната сървърен Център за данни на стойност 1,5 млн. лева

Технологичният гигант Хюлет-Пакард е главен координатор на ИТ проекта в Пловдив

 

 

evn1 EVN България ще открие уникален за страната сървърен Център за данни на стойност 1,5 млн. лева Уникален за България сървърен Център за данни ще открие в Пловдив EVN България в началото на септември. Изпълнител на проекта е консорциумът „Модерно строителство”, чийто главен координатор и доставчик на голяма част от ИТ оборудването е Хюлет-Пакард България. Инвестицията на EVN България в съоръжението е 1,5 млн. лева.

 

Такъв сървърен център се изгражда за първи път в страната при спазването на всички международни стандарти за сигурност и надеждност на подобно високотехнологично и телекомуникационно съоръжение. Сред основните причини за изграждането му е разрастването на дейността на EVN България и необходимостта да се запази резервираността на системите, а от там и на услугите, предлагани от компанията.

 

За официалната церемония по откриването на Центъра за данни са поканени президентът на Република България г-н Росен Плевнелиев, кметът на Пловдив г-н Иван Тотев, областният управител на област Пловдив г-н Здравко Димитров, председателят на парламентарната комисия по транспорт, информационни технологии и съобщения Иван Вълков, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията г-н Ивайло Московски, представители на местната общественост и партньори по проекта.

 

Центърът ще се използва при обучителните програми на EVN България за студенти от ИТ специалности в Пловдив, които ще могат да придобият реален опит в едно от най-високотехнологичните сървърни съоръжения в България.

 

 EVN България ще открие уникален за страната сървърен Център за данни на стойност 1,5 млн. лева

bookmark EVN България ще открие уникален за страната сървърен Център за данни на стойност 1,5 млн. лева svejo EVN България ще открие уникален за страната сървърен Център за данни на стойност 1,5 млн. лева google EVN България ще открие уникален за страната сървърен Център за данни на стойност 1,5 млн. лева delicious EVN България ще открие уникален за страната сървърен Център за данни на стойност 1,5 млн. лева stumbleupon EVN България ще открие уникален за страната сървърен Център за данни на стойност 1,5 млн. лева facebook EVN България ще открие уникален за страната сървърен Център за данни на стойност 1,5 млн. лева Сподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване