08/27/12 14:00
(http://www.klassa.bg/)

Unilever се готви за по-бедна Европа

Бедността отново е в Европа, заяви Ян Циндервелд, ръководител на отдела за Европа на, в интервю, поместено в германското издание на в. Financial times, цитиран от БГНЕС. Англо-холандският концерн за производство на хранителни стоки и битова химия прогнозира, че в Европа се връща бедността, и затова се стреми да адаптира стратегията си към сегашната реалност.
Щом един испанец може да изразходва дневно само 17 евро, аз не мога да му предложа перилен препарат , който струва половината на този бюджет, добавя Ян Циндервелд. Той иска да приложи в Европа методите, които прилага в развиващите се азиатски страни, като продава своите продукти на по-ниски цени и в по-малки опаковки. „В Индонезия ние продаваме индивидуални опаковки шампоан за 2-3 цента парчето и въпреки това печелим“, подчертава високопоставеният служител в Unilever.
Според германското издание на FT концернът вече е започнал да продава в Испания малки пакети перилни препарата, които стигат за 5 зареждания.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване