08/27/12 21:18
(http://www.klassa.bg/)

Главен комисар Николай Николов: Остава тежка обстановката с пожара в Община Средец и е създадена организация за ограничаването му

236 са пожарите от началото на деня. От тях действащи към момента са 28 - това съобщи за Агенция "Фокус" главен комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението.
Тежка остава ситуацията в Община Средец. Там продължават да горят около 1100 - 1200 хектара сухи треви и храсти и смесени гори.
Няма опасност за населението, създадена е необходимата организация - каза главен комисар Николай Николов.
В Община Средец, въпреки тежката обстановка, заради силния вятър и високите температури, ситуацията е под контрол. На място работят пожарникари, полицаи, горски служители, доброволци. Продължава работата по ограничаването на огъня и недопускането му към населените места.
Служителят от Горско стопанство Самоков, който пострада при вчерашния пътен инцидент при връщане от гасенето на пожара в Рила планина е в стабилно състояние, настанен в "Пирогов". Прогнозите са обнадеждаващи.
Няма други пострадали при гасенето на пожарите в страната.

www.focus-news.net/

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване