08/27/12 13:15
(http://www.klassa.bg/)

Силният вятър затрудни гасенето на пожарите

Силният вятър, който се развих ри в понеделник в много райони на страната, сериозно затрудни гасенето на горските пожари.
В гасенето на пожарите в Рила отново се включиха хеликоптери. През нощта срещу понеделник не бе допуснато разрастване на огнената стихия в планината.
Продължават действията по ликвидирането на пожара, който възникна на 19 август в местността Празна торба, в близост до Илийна река в Рила планина. В района на този пожар днес работят 16 пожарникари и спасители и 10 служители на Регионалната дирекция по горите в Благоевград.
Извънредно положение заради пожари обявиха в община Средец, област Бургас. Пожарът е обхванал площ от около 7 км. Пламъците са изгорили 3500 декара сухи треви, храсти и част от гориста местност.
Правим всичко възможно, всичко, което ни е поискано като съдействие и подпомагане на органите на противопожарната защита, да ограничим и потушим пожарите, каза пред журналисти министърът на отбраната Аню Ангелов на въпрос за изразходваните от армията средства в помощ на населението срещу пожарите, цитиран от БТА.
Мисля, че се справяме успешно, що се отнася до средствата, ние ще ги представим на председателя на комисията, министър Цветанов, и се надявам да бъдат възстановени, каза Ангелов, по чиито думи след края на пожарите данните за разходите трябва да се обобщят.
Ангелов посочи, че гасенето на пожарите не налага армията да препланира действията по останалите си две основни мисии, за да може да се осигури участието й. Имаме над 90 модула с различна специализация, за които имаме планирано и допълнително оборудване през 2013 г., за да могат да бъдат по-ефективни, каза той.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване