08/28/12 15:02
(http://www.klassa.bg/)

Отпускат 300 хиляди евро на община Средец за залесяване

 „Община Средец трябва ускорено да подготви документи за кандидатстване за отпускане на средства по мярка 321 по Проект за развитие на селските райони, които ще послужат за възстановавяне на щетите след пожара. Проектът отваря през месец септември. 300 000 евро ще бъдат отпуснати за залесяване”. Това е заявил народният представител Стоян Гюзелев, съобщиха от община Средец.
До вторник следобед хеликоптерът, който гаси пожарите в района, е направил 13 полета, при които е използвал 40 000 литра вода. Локализирани са две огнища, но бедственото положение остава.
На територията на страната към момента има 37 действащи пожара, казаха от оперативния щаб, който ръководи действията за овладяване на огъня на територията на област Бургас. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Огънят е напълно овладян в местността „Бели бор” в Рила и на територията на община Средец, област Бургас. Над 160 души участват в погасяването на пожара между селата Вълчиново, Синьо Камене, Сливово и Гранитец. Площта, на която е локализиран пожарът, е около 80 000 дка сухи треви, храсти и гора. В гасаческите действия днес се включи и хеликоптер. Очаква се наземните екипи да бъдат подпомогнати и от три модула на армията. Към момента няма непосредствена опасност за населените места в района.
Локализиран е огънят по южния фронт на пожара в местността „Бели бор” в Рила. В опожарения район има димящи огнища, като е осигурено наблюдение и доизгасяване. Към 16.00 часа ще бъде извършен обход и оценка на ситуацията.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване