08/28/12 15:46
(http://www.klassa.bg/)

Райфайзенбанк намалява лихвите за стари кредити

Райфайзенбанк намалява лихвите по старите кредити. Това съобщи кредитната централа с публикация на своята интернет страница. Причината е, че банката понижава Стойността на банковия ресурс (СБР) за всички кредити, чиято лихва е базирана на индекса СБР. За кредити в лева стойността на банковия ресурс се намалява с 85 базисни пункта до 6.65%, а за кредити в евро намалението е със 70 базисни пункта до 5.20% годишно.
Намалението важи за всички заеми на физически лица, малки и средни предприятия, и корпоративни клиенти с лихви, базирани на СБР. Новата по-ниска стойност на банковия ресурс за съществуващите кредити, определена на основата на този индекс, ще се отрази върху лихвата поетапно по падежни дати след 25 септември 2012 г.
Намалението няма да окаже влияние върху лихвите по кредитите, които се формират на база индексите SOFIBOR (за кредити в лева) и EURIBOR (за кредити в евро), съобщи още Райфайзенбанк. „Промяната на Стойността на банковия ресурс следва методиката за изчисляване на лихвите, публикувана на сайта на банката“, обясняват от финансовата институция.
„Намалението се дължи основно на по-ниските лихви по депозитите и спада на общоприетите индекси на паричните пазари за лева и евро”, коментира в съобщението до медиите Момчил Андреев, председател на УС и изпълнителен директор на Райфайзенбанк.
Стойността на банковия ресурс е лихвеният процент, при който банката осигурява ресурс за финансиране на клиенти, увеличен с разходите по управление на падежната структура на активите и пасивите на банката и други законно установени разходи, припомнят от кредитната централа механизма на формиране на лихвите по заемите. От банката препращат за по-подробна информация за методологията на изчисляването на СБР към сайта на банката www.rbb.bg в секция индивидуални клиенти/ кредити /уведомления.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване