08/29/12 16:31
(http://www.klassa.bg/)

БНТ стартира RSS услуга

Българската национална телевизия стартира услугата RSS на сайта bnt.bg в категории „Новини”, „Продукции” и „За БНТ”.
RSS е софтуерен механизъм за обмен на новини между два сайта или между сайт и потребител. На практика представлява захранване с информация от Интернет. Технологията позволява на всеки желаещ да се абонира и информира за избраните от него категории. RSS може да бъде визуализиран директно посредством софтуер за четене в друг уебсайт на екрана на компютър, във фейсбук профил или на мобилно устройство - телефон, таблет или медиен плеър. Технологията позволява абониране и получаване едновременно на информация от стотици сайтове без те да бъдат директно посещавани.
Посредством новата услуга всеки, който пожелае, ще може своевременно да получава информация за новини, актуални предавания и информация, свързана с дейността на Българската национална телевизия. Абонаментът може да се прави избирателно за тези категории, които интересуват конкретния потребител, например: Политика, Икономика, Финансовата криза и др.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване