08/29/12 16:41
(http://www.klassa.bg/)

Празници на изкуствата „Аполония 2012” – в ефира на БНТ

И тази година Националната телевизия ще направи съпричастни зрителите си на фестивала „Празници на изкуствата „Аполония 2012”, който ще се проведе от 30 август до 9 септември в Созопол. Сутрешното предаване на БНТ „Денят започва с култура” и водещата Александра Гюзелевd – Шани ще представят най-интересните събития от културния форум на живо от мястото на събитието. Специални гости в първото издание в петък (31 август) ще бъдат вицепрезидентът г-жа Маргарита Попова, световно известният пианист Людмил Ангелов и Маргарита Димитрова от Фондация “Аполония“. Зрителите ще видят и интервю с оперната прима Александрина Пенданчанска.

БНТ ще отрази най-интересните моменти от фестивала. В петък вечерта от 20:45 ч. БНТ1 и БНТ Свят ще излъчат на живо церемонията по откриването на „Празници на изкуствата Аполония 2012” и празничния концерт на Людмил Ангелов и Александрина Пендачанска. На 6 септември от 18:20 ч. зрителите ще видят празничния концерт „С танците на Иван Донев - Фолклорен танцов театър „Найден Киров”, гр. Русе със специалното участие на Камен Донев. Финалът на фестивала ще бъде на 8 септември с концерт на ирландския “The Dublin Gospel Choir” - единственият ансамбъл за госпъл музика, успял да влезе в ирландската класация Топ 30. През последните години The Dublin Gospel Choir е между малкото състави, които работят със звездите на световната музикална сцена - Стиви Уондър, Род Стюарт, Джон Лежънд, Деймиън Райс. Зрителите на БНТ ще видят концерта от 22:20 ч. по БНТ1.

Въпреки, че акцентът в „Денят започва с култура” до 9 септември ще бъдат Празници на изкуствата „Аполония 2012”, както обикновено предаването ще показва и репортажи и преки включвания на културни теми от цялата страна.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване