08/29/12 14:34
(http://www.klassa.bg/)

Търсят стопани за пристанищата в Несебър и Лом

Процедури за предоставяне на концесии на пристанищните терминали „Несебър" и „Лом" започнаха с  решение на правителството от сряда. Срокът на двете концесии е 35 години, а концесионерите ще бъдат определени в открита процедура.
Основен предмет на концесиите е извършване на пристанищни услуги, управление и поддържане в експлоатационна годност пристанищните терминали, а допълнителният предмет – частични строителни и монтажни работи, съобщиха от правителствената пресслужба.
Бъдещият концесионер на пристанищен терминал „Несебър" трябва да направи задължителни инвестиции  от 680 000 лв. без ДДС през първите 10 г. и поне 2,18 млн. лв. за целия срок на концесията.
Концесионерът на пристанищен терминал „Лом" ще трябва да инвестира за първите четири години  6 375 000 лв., включително и разходите за закупуване на техника и активи на „Пристанищен комплекс Лом" ЕАД.
Инвестициите от петата година до края на срока на концесията трябва да бъдат над 16 062 000 лв.
Критериите за комплексна оценка на офертите, които ще бъдат подадени за пристанищен терминал „Несебър" са инвестиционно предложение (с относителна тежест 30%), бизнес предложение ( 15%), предложение за фиксираната част на годишно концесионно плащане ( 30%) и предложение за променлива част на годишното концесионно плащане ( 25%).
Офертите, подадени за пристанищен терминал „Лом", ще се оценяват според инвестиционното предложение (с относителна тежест 5%), бизнес предложението (с относителна тежест 5%), предложението за средногодишния товарооборот (с25%), размера на годишното фиксирано концесионно плащане ( 50%) и размера на променливото концесионно плащане ( 15%).
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване