08/30/12 15:50
(http://www.klassa.bg/)

Благородна инициатива на “Сдружение Азбукари” в Южния парк на София

“Сдружение Азбукари” проведе поредната си благородна инициатива. Те посадиха плачеща бреза край езерото в Южния парк, в близост до голямата поляната , където ще се проведе фестивала „Вярвам в теб!”. Дръвчето беше специално избрано, защото е символ на здраве и добър късмет. Вярва се, че плачещата бреза има магическите сили , които помиряват врагове и да сближава приятели. Ритуалът бе открит с фолклорна програма на дует „Рукатка”. Звуците на гъдулката привлякоха вниманието на разхождащите се наоколо майки с деца  и те заявиха , че с удоволствие ще дойдат на фестивала, който стартира на на 28 септември и ще продължи три дни. На феста ще се изявят десетки вокални , инструментални и танцови групи, а  актьори , преоблечени като приказни герои ще радват децата. 

А днес на ритуала, както му е реда председателката  на сдружението Цвета Кирилова почерпи  всички приятели с погача и мед, за да върви подготовката на фестивала  по мед и масло. В кратко слово тя поздрави всички приятели на Азбукарите.

Кирилова беше категорична, че да посадиш дърво е едно от нещата, които човек трябва да направи поне веднъж в живота си.

Бившата телевизионна  водеща е убедена, че благородните  каузи събират все повече последователи.

За да осъществи  хуманната си идея „Сдружение Азбукари” разчита на подкрепата на милосърдни хора. Дарения могат да се превеждат на сметката на сдружението:
 

Fibank IBAN BG18FINV91505315574776
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване