08/30/12 15:15
(http://www.klassa.bg/)

БСП: Westinghouse не е консултант, а производител на оборудване за атомни централи

Американската фирма, която бе избрана да прави предпроектните проучвания за VІІ блок на АЕЦ "Козлодуй", на е консултант, а производител на оборудване за атомни централи. Както klassa.bg първа писа, Westinghouse, която подписа договор за технико икономически анализ за изграждането на VII блок в АЕЦ "Козлодуй", ще представи в доклада си и своя реактор от поколение 3+ АР 1000 заедно с останалите възможности за изграждане на нова мощност в централата в Козлодуй. Според ядрения експерт и председатели на БУЛАТОМ Богомил Манчев, неговата цена е между 11,2 и 11,7 млрд. долара.
 "Това е крещящ конфликт на интереси", заяви в четвъртък бившият зам.- министър на икономиката и енергетиката в кабинета "Станишев" Явор Куюмджиев.
От БСП напомниха, че през септември трябва да бъде насрочен референдумът за АЕЦ "Белене" и да се разпредели по парламентарни комисии.
Силно се надяваме, че мнозинството и правителството няма да създадат изкуствени пречки и да осуетят провеждането на референдума, заяви говорителят на БСП Ангел Найденов.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване