08/31/12 17:24
(http://radiomilena.com/)

Умереното пиене на бира подмладява

bira 300x182 Умереното пиене на бира подмладяваБирата крие годинките и намалява стреса, това накратко е изводът от проучване на Института по криобиология и хранителни технологии в София. Условието е пивото да се консумира в умерени дози – до един литър на ден за мъжете и половин литър за жените.

Ако това условие се спазва, общата смъртност намалява с 10-20%, сочи проучването. Благоприятното въздействие на бирата се дължи на наличието в нея на полезната, но много рядко срещана молекула никотинамид рибозид.

Изследователите отбелязват, че това откритие допълва вече известните факти, че комбинацията от четирите здравословни елемента – физическа активност, непушене, умерена консумация на бира и всекидневен прием на плодове и зеленчуци, се равнява на подмладяване с 14 години от реалната възраст.

Учените успокояват също, че пивото не съдържа мазнини и холестерол, но за сметка на това е богато на лесно усвояеми захари и по-бавно усвояеми декстрини. Благодарение на това бирата не само не пречи на диети, но и може да стане част от тях. Благодарение на умерената употреба на бира, човешкият организъм си набавя и специфичните вещества, съдържащи се единствено в хмела. Хмеловата съставка ксантохумол е много по-силен антиоксидант от тези, установени във виното, зеления чай и продуктите от соя, твърдят нашите учени. Хмелът намалява стреса и „отключва“ ендорфините, които са хормоните на щастието./КРОСС/

 Умереното пиене на бира подмладява

bookmark Умереното пиене на бира подмладяваsvejo Умереното пиене на бира подмладяваgoogle Умереното пиене на бира подмладяваdelicious Умереното пиене на бира подмладяваstumbleupon Умереното пиене на бира подмладяваfacebook Умереното пиене на бира подмладяваСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване