09/02/12 10:48
(http://radiomilena.com/)

Заместник правосъдният министър изненадващо провери следствения арест в Бургас

Внезапна проверка на следствения арест в Бургас направи снощи зам.-министърът на правосъдието Пламен Георгиев, предаде агенция КРОСС. Поводът е скандалното самоубийство на арестанта Ролф Гремел. 34-годишният германец беше в  ареста с мярка за 72 часа, след като ден преди това направи пълни самопризнания как с нож е убил приятеля си 48-годишния Хенри Щенберг.

Делото за бруталното убийство разтърсило трябваше да започне в началото на седмицата, но Гремел така и не дочака присъдата си, а се обеси с кабела на телевизор в сградата на следствения арест.

Резултатите от проверката на зам.-министър Георгиев ще бъдат оповестени през седмицата, По случая е образувано досъдебно производство, а дежурните надзиратели, допуснали служебна безотговорност ще бъдат дисциплинарно наказани и уволнени.

Според непотвърдена информация, в ареста Ролф Гремел е изпаднал в алкохолна абстиненция, плач и депресия и е помолил да гледа телевизия. По-всяка вероятност е изведен от килията, но все още не е ясно защо дежурните надзиратели не са повикали психолог, за да го успокоят, както и защо арестантът, извършил тежко престъпление, е оставен сам.

Тялото на 34-годишния касапин е в съдебна медицина за аутопсия, като експертизата доказваща алкохолната му зависимост също не е готова.

 Заместник правосъдният министър изненадващо провери следствения арест в Бургас

bookmark Заместник правосъдният министър изненадващо провери следствения арест в Бургасsvejo Заместник правосъдният министър изненадващо провери следствения арест в Бургасgoogle Заместник правосъдният министър изненадващо провери следствения арест в Бургасdelicious Заместник правосъдният министър изненадващо провери следствения арест в Бургасstumbleupon Заместник правосъдният министър изненадващо провери следствения арест в Бургасfacebook Заместник правосъдният министър изненадващо провери следствения арест в БургасСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване