09/03/12 13:21
(http://offnews.offroad-bulgaria.com/)

Напука се сградата на Европейския парламент

Временно е затворена сградата на Европейския парламент в Брюксел, заради пукнатини върху фасадата на пленарната зала, предаде Франс прес.

Напукванията са по три от общо 21 дървени греди, които се намират над амфитеатрално разположените места в пленарната зала на парламента.

При една от редовните инспекции там са открити пукнатини по дървените греди на тавана на залата и достъпът до нея е временно преустановен, съобщиха от институцията.

От Европарламента обявиха, че работата на депутатите няма да бъде засегната от инцидента и ще продължи както обикновено.

Като превантивна мярка за сигурност са затворени и други зали и офиси в същата сграда, включително и залата за пресконференции. 

Сградата „Пол-Анри Спаак“ на Европейския парламент е разделена на три секции – A, B и C.

Пукнатините са открити в секция А.

Най-малко 65 служители са преместени на друти работни места.

През 2008-а и 2009-а имаше подобни проблеми в пленарната зала в Страсбург, където части от окачения таван падаха върху депутатските банки – за щастие – в момент, в който залата е била празна.

Следващото пленарно заседание на Европарламента трябва да се състои от 10 до 13 септември в Страсбург.

На 22 и 23 ноември се очаква да се проведе извънредна среща на европейските лидери за постигане на споразумение за бюджета на ЕС за периода 2014 – 2020 г.

Целта на срещата ще бъде да се преодолеят дълбоките разногласия между европейските страни относно бюджета на ЕС през предстоящия многогодишен период. 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване