09/03/12 19:03
(http://radiomilena.com/)

Полицията в Испания задържа нови 500 кг кокаин на два кораба

bd232f3f6b11b1b5dc233254b565e929 300x182 Полицията в Испания задържа нови 500 кг кокаин на два корабаПри мащабна операция срещу наркотрафика в Испания, местните органи на реда, в сътрудничество с британските служби за борба с организираната престъпност, заловиха българска група контрабандисти на дрога. В схемата били замесени и граждани на други страни, смятат испанските власти.

По време на операцията полицейски екипи атакували два платнохода в Атлантическия океан в района на Канарските острови. Единият плавателен съд идвал от Южна Америка и на борда му имало 500 кг кокаин, скрит под палубата.

В другия е трябвало да бъде прехвърлена „стоката“, предназначена за разтоварване в северозападната испанска област Галисия. До момента не се съобщава броя на задържаните при акцията. Разработването й продължило няколко месеца, през които е проследявано движението на яхтите. Заловените платноходи са задържани на кея на Военния арсенал в Лас Палмас, Канарските острови, където ще бъде разтоварен кокаинът и ще се извършат първите разпити на трафикантите.

Задържаните на Канарите българи са с криминално минало

Задържаните днес край Канарските острови две яхти, които са превозвали 500 кг. кокаин са собственост на български наркобосове.

Четирима българи, сред които жена, са задържани, след като се опитаха да прехвърлят половин тон дрога насред Атлантическия океан. Както и при първия случай, дрогата е тръгнала от Южна Америка, а според испанската полиция, наркотрафикът е организиран от българи. Двама от задържаните са стари познайници на полицията, заяви министър Цветан Цветанов пред камерите на БНТ. Другите двама засега не са си имали работа със закона, допълни той. Първите двама са били арестувани преди години, като съпричастни към организирана престъпна група за внасянето на три тона и половина хашиш на територията на Испания. На въпрос на БНТ защо е намесена и британската служба за борба с организираната престъпност СОКА, министър Цветан Цветанов каза: „За тези две яхти, те са собственост на двама българи, които не са арестувани, но ние знаем кои са, знаем къде са. И двете яхти плават под Британски флаг. И това са част от действията, които сме предприели при обмяната на оперативна информация между българските служби и представителите на Великобритания. Двете яхти, които са задържани, са под британски флаг“. /КРОСС/

 Полицията в Испания задържа нови 500 кг кокаин на два кораба

bookmark Полицията в Испания задържа нови 500 кг кокаин на два корабаsvejo Полицията в Испания задържа нови 500 кг кокаин на два корабаgoogle Полицията в Испания задържа нови 500 кг кокаин на два корабаdelicious Полицията в Испания задържа нови 500 кг кокаин на два корабаstumbleupon Полицията в Испания задържа нови 500 кг кокаин на два корабаfacebook Полицията в Испания задържа нови 500 кг кокаин на два корабаСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване