09/05/12 10:19
(http://www.klassa.bg/)

Железопътната отсечка Елисейна - Зверино вече е с Акт 16

София. Комисия, назначена от генералния директор на ДП НКЖИ, издаде на 4 август Акт 16 за ползване на жп отсечката Елисейна – Зверино, съобщиха от Национална компания „Железопътна инфраструктура” (НКЖИ). Строителните работи на обекта приключиха. В процеса на работа беше подновен 5356 метра железния път, положен бе безнаставов релсов път. Строителните дейности включваха и подмяна на част от съществуващата баластова призма и допълване с нов баласт. Извършени са нивелации на железния път.
Ремонтирани са съоръженията към железния път. Заздравени са слабите места на земно платно и се извършва отводняване в рамките на сервитута на ДП НКЖИ.
Железният път е въведен в проектните параметри за този участък - 70 км/час, както и намалено времепътуване в междугарието с 2.07 минути. Постигна се:
- Увеличена пропускателна способност;
- Увеличено ниво на безопасност на прелезите;
- Комфорт при пътуването;
- Реализирана ежегодна икономия от разходи за поддържане и аварийно възстановяване на стойност около 175 000 лв., (в т.ч. труд, механизация и материали).
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване