09/06/12 13:22
(http://radiomilena.com/)

Обама официално е номиниран за кандидат-президент на САЩ

obama2 Обама официално е номиниран за кандидат президент на САЩ Демократическа партия в САЩ официално номинира настоящия държавен глава Барак Обама за свой кандидат на президентските избори в страната, предадоха световните агенции.

Кандидатурата беше обявена по време на конгреса на партията в Шарлот, Северна Каролина от бившия президент на Съединените щати Бил Клинтън.

„Искам Барак Обама да бъде следващия президент на САЩ и с гордост го номинирам да носи знамето на Демократическата партия“, каза Клинтън.

По време на конференцията Клинтън заяви, че „президентът Барак Обама не може да бъде обвиняван за лошата икономика, която наследи и трябва да бъде преизбран, за да възстанови силния растеж и създаде работни места”.

Според анализаторите популярността на Клинтън  може да помогне на Обама да спечели гласовете на „бялата средна класа” в спорните щати Охайо, Пенсилвания и Уисконсин, предаде агенция „Блумбърг”.

Според последните социологически проучвания Барак Обама и опонентът му от Републиканската партия Мит Ромни имат почти равни шансове да заемат президентския пост.

Припомняме, че в края на август Ромни прие номинацията на своята партия за кандидат-президент на САЩ./econ.bg/

 Обама официално е номиниран за кандидат президент на САЩ

bookmark Обама официално е номиниран за кандидат президент на САЩ svejo Обама официално е номиниран за кандидат президент на САЩ google Обама официално е номиниран за кандидат президент на САЩ delicious Обама официално е номиниран за кандидат президент на САЩ stumbleupon Обама официално е номиниран за кандидат президент на САЩ facebook Обама официално е номиниран за кандидат президент на САЩ Сподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване