09/07/12 10:39
(http://radiomilena.com/)

Първо кръщение в храм «Св. Николай Чудотворец»

333 300x200 Първо кръщение в храм «Св. Николай Чудотворец»На Рождество Богородично, известно като Малка Богородица (8 септември), ще бъде отслужена втората света литургия в новостроящия се храм в бургаския комплекс Меден рудник. Веднага след литургията ще бъде извършено първото свето кръщение. «Много хора вече се обрънаха с молба да се кръщават и венчават тук», разказаха от църковното настоятелство.

Заради многобройните запитвания и настоявания, отец Емилиян реши да изпълни волята на миряните и се съгласи да извърши това свято тайнство. Това ще бъде първото кръщение в храм «Св. Николай Чудотворец» и макар да не е достроен, в най-големия жилищен комплекс на Бургас няма друга християнска обител.

В 8 ч. сутринта на 8-ми септември 2012 г. ще забият тържествено камбаните на храма и ще започне литургията. Това е второто голямо служение в храм «Св. Николай Чудотворец»  след  християнския празник Успение Богородично (15 август), което протече с литийно шествие около църковния комплекс.

 Първо кръщение в храм «Св. Николай Чудотворец»

bookmark Първо кръщение в храм «Св. Николай Чудотворец»svejo Първо кръщение в храм «Св. Николай Чудотворец»google Първо кръщение в храм «Св. Николай Чудотворец»delicious Първо кръщение в храм «Св. Николай Чудотворец»stumbleupon Първо кръщение в храм «Св. Николай Чудотворец»facebook Първо кръщение в храм «Св. Николай Чудотворец»Сподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване