09/09/12 12:33
(http://www.klassa.bg/)

Десислава Атанасова: Нови 74 лекарства вече са с по-ниски цени

От 14 до 28 август 74 лекарствени продукта са получили по-ниски цени в резултат от извършените проверки от Комисията по реимбурсиране. Това заяви в неделя пред БНР министърът на здравеопазването Десислава Атанасова.
При тези 74 лекарства намалението варира от 5 до 85%. Намалението е в различни групи лекарствени продукти за лечение на различни заболявания. За неврология има лекарство, намалено 4 пъти-от 212 на 52 лева. 160 лева има намаление при друг медикамент за онкохематологично заболяване, намалено е от 4161 лева до 3800 лева. При диализата също има намаление - старатацена е от 1200 на 900 лева за флакон. Има сериозно намаление на лекарствата за кардиология - от 39 на 13 лева и т.н. С тези нови 74 лекарства вече 400 лекарства имат нови по-ниски цени след извършените проверки от Комисията за цени и реимбурсиране, каза още Атанасова.
На съвместното правителствено заседание между България и Израел ще бъде подписан план между двете държави за сътрудничество в областта на здравеопазването, в областите обществено здравеопазване и контрол и превенция на заразните болести, спешната медицина, където Израел е доста напреднала, допълни здравният министър.
Ще бъде обменена информация и за здравното законодателство, за здравния статус на населението, приоритетните здравни проблеми на двете държави и организация на работа на лечебната и профилактична дейност. Специално внимание ще бъде обърнато на обсъждането на спешната помощ и парамедиците, каза Атанасова.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване