09/09/12 11:57
(http://www.klassa.bg/)

Стартира 62-та колоездачна обиколка на България

Стартира 62-та колоездачна обиколка на България. Най-престижното колоездачно състезание у нас бе открито от президента Росен Плевнелиев точно в 10 ч. в неделя пред сградата на администрацията на президента. На церемонията присъства и министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков.
Основен спонсор на спортното събитие за поредна година е „Аурубис България“, а сред другите спонсори са „Вайс профил“, „Тойота България“, „Фиат България“, "М-тел" и др.
В 8 етапа участниците в обиколката ще изминат 1034 километра по републиканските пътища. С цел предотвратяване на злополуки, движението на моторните превозни средства по маршрута на обиколката ще се спира непосредствено преди преминаване на колоната колоездачи, а в участъците в планинските проходи, с наклони, остри завои и по-сложен терен, движението ще се спира предварително и ще се възстановява след преминаване на цялата колона.
Полицейски автомобили отпред и в края ще съпровождат участниците в надпреварата. Колоездачите, които по време на състезанието се движат и на малки групи, ще бъдат съпровождани от полицейски мотоциклети.
Няма да бъде позволено на моторните превозни средства да изпреварват колоната, когато се движат в същата посока. Водачите ще трябва да поддържат максимална скорост между 40 и 60 км/ч. и да се движат зад участниците в състезанието.
Автомобилите, движещи се в обратна посока на колоната, при забелязване сигналите на полицейския автомобил, който я води, ще са длъжни плавно да намалят скоростта и да спрат плътно вдясно и да изчакат на място преминаването на цялата колона. Те могат да потеглят веднага след преминаването на всички състезатели и придружаващите ги превозни средства.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване