09/10/12 14:10
(http://www.klassa.bg/)

Standard & Poor`s повиши рейтинга на УниКредит Булбанк

Международната рейтинговата агенция Standard and Poor`s повиши краткосрочния рейтинг на УниКредит Булбанк до "А-2", съобщиха от банката.  Дългосрочният рейтинг и перспективата бяха потвърдени съответно на "BBB" и "стабилна" от анализаторите на агенцията. По този начин рейтингът на УниКредит Булбанк отново се изравнява с този на България броени дни след промяната на краткосрочната оценка на страната, оповестена на 10 август от Standard and Poor`s. Това прави рейтингът на УниКредит Булбанк най-високият възможен за момента, заради ограничението, че рейтингът на една финансова институция не може да надвишава този на страната, в която работи. В специалния си доклад за повишението на рейтинга на УниКредит Булбанк анализаторите на Standard and Poor`s посочват, че оценяват банката като една от стратегически важните за групата на УниКредит. "По тази причина оценката ни за банката се базира и на подкрепата, на която би могла да разчита от акционерите си. Благодарение на тази подкрепа рейтингът на банката би могъл да бъде дори още по-висок", се посочва в доклада на Standard and Poor`s.
Стабилната перспектива, продължават анализаторите на агенцията, е отражение на дългосрочната оценка и прогнозите ни, че финансовият профил на УниКредит Булбанк няма да се промени сериозно в следващите 12 месеца. Според написаното в доклада перспективата отразява и виждането на експертите от Standard and Poor`s, че банката ще запази способността си да генерира капитал и приходи.
Рейтинговите оценки на УниКредит Булбанк са на едно и също ниво и с рейтинга на краткосрочните облигации на страната в местна и чуждестранна валута. Наскоро УниКредит Булбанк беше определена и като най-добре представящата се от работещите в България банки от списание The Banker в тяхната класация Top 1000 на световните банки. УниКредит Булбанк има най-добри резултати от участващите в класацията български институции по показателите за капитал и активи.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване