09/10/12 15:48
(http://www.klassa.bg/)

Откриват реновираната библиотека на СУ на 1 октомври

На 1 октомври открива врати реконструираната библиотека в ректората на Софийския университет.
Имам един грях на душата ми - пристрастен съм към книгата. За ремонта на библиотеката са преброени 560 000 тома книги, като това е само 20 процента от от общия брой на книгите, с които базата на СУ разполага, каза в понеделник проф. Илчев.
Проектът за новата библиотека се състои от два етапа, като общата му стойност е 2 800 000 лева. Средствата са получени чрез кандидатстване за помощ от еврофондовете.
Сумата е два пъти по-голяма от общата сума, която държавата дава за всичките сгради на СУ, поясни проф. Илчев.
Според него спортът също е много важен, но един университет трябва да се фокусира върху осигуряването на книжни знания, вместо физическо развитие.
Така ректорът обоснова избора си да поднови библиотеката, вместо да построи нова спортна зала за поверения му университет.
Проф. Илчев увери, че ръководството на СУ се грижи не само за централната сграда, но и полага еквивалентни усилия за всичките си факултети.
Той поясни, че библиотеките на университета в Студентски град, в журналистическия факултет, както и в този на политолозите вече са реконструирани и се радват на високо ниво на посещаемост.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване