09/11/12 10:42
(http://offnews.offroad-bulgaria.com/)

Семейство роми изнуди британското правителство за жилище

Семейство роми направило бивак в центъра на Лондон, за да получи социални помощи, от които да преживява. За това разказва днешния брой на в. “Сън”.  

Начинанието им се увенчало с успех. Само три седмици по-късно те вече живеят в жилище, отпуснато им от правителството и отказват да се приберат в България.  

В статията си със заглавие “Алчни българи” вестникът разказва за 41-годишния Руси Георгиев, 34-годишната Мариана Събева и техните седем деца. Семейството пристигнало в Лондон с автобус преди три седмици.

Първоначално се настанили в общински център за извънредни ситуации. Не след дълго обаче те се преместили пред Уестминстърската катедрала в центъра на британската столица. Изданието съобщава, че те спели на земята, точно пред вратите на храма.

Уестминстърската община била принудена да им намери подслон заради децата, които е недопустимо да живеят на улицата.

Ромите подават молба до външното министерство с искане за убежище. Така само три седмици след пристигането си във Великобритания те вече живеят в отпуснатото им от правителството жилище.

Властите предложили на Руси, Мариана и децата им билети за връщане в България, но те отказали.
Руси разказал на свои приятели, че е пристигнал в Лондон със семейството си, за да се живеят от социални помощи, пише изданието.

Познатите му обяснили, че в България не могат да се радват на такива помощи, затова във Великобритания ще пристигат и други роми, разчитащи да получат подобни облаги.

„Правителството трябва да направи така, че да не се допуска Великобритания да става лесна мишена за подобен вид „туризъм“, категоричен е Матю Синклер от Алианса на данъкопплатците. „Даването на убежище няма цел да финансира живота на някой, който да живее за сметка на данъкоплатците“.

The post Семейство роми изнуди британското правителство за жилище appeared first on OFFNews Новини.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване