09/11/12 15:08
(http://radiomilena.com/)

Спасиха по спешност 14-дневно бебе със сърдечна недостатъчност

14-дневно бебе в критично състояние бе прието в Бургаската болница. Само благодарение на бързата реакция в Детско отделение то бе стабилизирано и спасено.

14-дневното момиченце е прието в болницата вчера, със симптоми на учестено дишане, отказ от сучене и влошено състояние.

Пръв д-р Николай Чолаков предположил, че момиченцето има сърдечна малоформация. Диагнозата се потвърдила при преглед с ехограф. Той показал стеснение на аортата. При подобна вродена недостатъчност единственият изход е операция, а такива операции се извършват само в Детска кардиологична клиника в София, тъй като става дума за изключително малко дете.

 

Момиченцето бързо е стабилизирано, за да може да отпътува за София и вчера с медицински транспорт е изпратено в Детска кардиологична клиника. „Днес говорих с колегите в София, момиченцето е стабилно и ще бъде оперирано”, каза завеждащ отделението д-р Пепа Ралева.

 

От вродените заболявания при децата тези на сърцето са най-чести.  От 1000 живородени деца между 8-10 имат вроден порок на сърцето.  За България това прави между 700-750 новородени за година. Драматичността на тези заболявания ги поставя сред най-честата причина за смъртността в ранна детска възраст. Развитието на модерната детска кардиология и особено на сърдечната хирургия радикално промени прогнозата за тези деца.  Огромната част от тях могат и се лекуват успешно, а точно поставената диагноза е от съществено значение за успешното лечение.

 

 Спасиха по спешност 14 дневно бебе със сърдечна недостатъчност

bookmark Спасиха по спешност 14 дневно бебе със сърдечна недостатъчностsvejo Спасиха по спешност 14 дневно бебе със сърдечна недостатъчностgoogle Спасиха по спешност 14 дневно бебе със сърдечна недостатъчностdelicious Спасиха по спешност 14 дневно бебе със сърдечна недостатъчностstumbleupon Спасиха по спешност 14 дневно бебе със сърдечна недостатъчностfacebook Спасиха по спешност 14 дневно бебе със сърдечна недостатъчностСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване