09/12/12 15:41
(http://www.klassa.bg/)

Полицаите готови да протестират в края на септември

Нови полицейски протести за по-високи заплати подготвят от най-голямата синдикална организация на служителите в МВР.
23 и 24 септември са датите, на които полицейските служители възнамеряват да протестират, ако получат официалното съгласие на столичния кмет, се казва в декларация, разпратена до медиите.
Синдикалистите създават вътрешна организация сред своите членове, разпределени в 125 синдикални дружества в цялата страна и са получили официално становище, че ще бъдат подкрепени от Синдикат на служителите в затворите в България, пише още в съобщението.
Причини за протестите са липсата на преговори, както и демонстрираното нежелание на ведомството да бъде постигнат консенсус. Освен за увеличение на заплащането, от синдиката настояват и за законова промяна, която да им разреши да получават странични доходи, т. е. в свободното си време да могат да работят частно.
От СФСМВР напомнят, че техните искания са представени в МВР на 27 юли и за месец и половина е проведена само една среща с представители на вътрешното министерство.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване