09/12/12 14:00
(http://offnews.offroad-bulgaria.com/)

Трети българин чака ваксина срещу рак на мозъка

Трети българин, опериран от мозъчен тумор, има възможност да получи революционната ваксина, помогнала на други двама нашенци тази година.

55-годишният Сергей от гр. Лъки научава, че има мултиформен глиобластом след епилептичен припадък през януари т.г. Направена му е операция и са проведени радио- и химиотерапии, но в последствие става ясно, че има локален рецидив на тумора.

На 31 август е проведена операция, премахнала тумора чрез оцветяване на злокачествените тъкани с Fluorescein Na и функционално мозъчно картиране.

Пациентът се възстанови бързо, съобщават от Фондация „Остани“, осигуряваща средствата за всичките интервенции. Финансова помощ оказва и Българското дружество по невроонкология, но за предстоящата ваксинация на Сергей в Белгия ще са нужни средства, които ще се събират от дарения.

Преди него ваксината получиха 50-годишната Любка от Петрич и 44-годишният Владимир от Варна, които се чувстват добре, месеци след поставянето на ваксината.

The post Трети българин чака ваксина срещу рак на мозъка appeared first on OFFNews Новини.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване