09/13/12 15:05
(http://offnews.offroad-bulgaria.com/)

Осигурените намаляха с половин милион в мандата на ГЕРБ

С 1/5 е намалял броят на осигурените в България по време на управлението на ГЕРБ. Това става ясно от анализ, публикуван от Българската стопанска камара.

Данните са за май 2009 г. до май 2012 г. и са за лицата, за които се определя минимален осигурителен доход. Такъв няма за работещите в бюджетните организации.

Осигурените, за които се определят прагове, са намалели приблизително с 19.8% (464 хил.) – от 2 347 768 на 1 182 447.

За 2013 година са договорени минималните осигурителни прагове за 58 от общо 85-те икономически дейности. В тях са заети 1 380 108 души или 73% от общия брой на осигурените у нас.

Договарянето между синдикати и работодатели приключи на 30 август без споразумения за 27 икономически дейности. За тях синдикатите искат прилагане на административно увеличение, което може да наложи социалният министър. Размерът на това увеличение е равен на средния процент на увеличение при сключените споразумения.

Има дейности с намалени прагове, без промяна и с увеличение на праговете до 20.7%.

Тревожна тенденция, която наблюдават експертите, е че размерът на средния осигурителен доход все повече се доближава до размера на минималния. За някои икономически дейности дори има риск средният минимален осигурителен доход да надвиши средния осигурителен доход.

 

The post Осигурените намаляха с половин милион в мандата на ГЕРБ appeared first on OFFNews Новини.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване