09/13/12 05:16
(http://offnews.offroad-bulgaria.com/)

САЩ изпраща бойни кораби към Либия

Пентагонът е изпратил два бойни кораба към либийските брегове, информира АП. Акцията най-вероятно е свързана с вчерашното убийство на американския посланик Кристофър Стивънс в Бенгази миналия ден.

Единият от корабите – миненосецът „Лабун“, вече е заел позиция, а другият – „Макфол“, ще достигне либийския бряг до няколко дни.

Миненосците имат екипаж от общо 300 души и превозват ракети Томахок. Корабите нямат специална мисия, но капитаните им ще могат да реагират на всяка поставена от Пентагона задача.

В сряда вечер американското правителство обяви, че разглежда убийството на посланик Стивънс като атака спрямо цялата държава.

АП цитира източници, близки до американското правителство, според които САЩ вече са изпратили безпилотни самолети, които да помагат в разследването на нападението.

След убийството на Стивънс замесник-представителят на Либия в ООН Ибрахим Дабаши предположи, че извършител е незаконна екстремистка групировка. Той призна, че правителството в Либия не успява да установи контрол над цялата територия на страната.

Междувременно, президентът Барак Обама нареди да се засилят мерките за сигурност на американските дипломати в целия ислямски свят.

The post САЩ изпраща бойни кораби към Либия appeared first on OFFNews Новини.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване