09/13/12 12:20
(http://offnews.offroad-bulgaria.com/)

Фалстарт на делото за уволнението на съдия Тодорова

Делото, което уволнената съдия Мирослава Тодорова заведе срещу ВСС, днес не можа да тръгне. Причината – адвокатите на съдийката внесоха две нови папки с доказателства. Останалите страни по делото – Върховната административна прокуратура и ВСС, не бяха запознати с доказателствата и поискаха време, за да прочетат новите материали.

Адвокат Ина Лулчева се извини на съдебния състав за това, че доказателствата не са внесени по-рано, въпреки че съдът е уведомил страните за краен срок, в който могат да бъдат внасяни допълнителни материали. Пред журналисти адвокатката отказа да даде подробности за това какво съдържат новите папки. Ина Лулчева обаче повтори мотивите, с които решението за уволнението на съдия Тодорова се атакува в съда – лишаване от правото на защита, незаконност на дисциплинарния състав, състоящ се от двама прокурори и един следовател, което било в противоречие със Закона за съдебната власт, нарушеното право на справедлив процес.

Дело ще се разглежда от тричленен състав, с докладчик съдия Георги Чолаков и членове Милка Панчева и Тодор Тодоров. Това е същият състав, който през юли отхвърли искането на Тодорова за спиране на изпълнението на решението за дисциплинарно уволнение. Тогава съдия Тодоров от състава остана с особено мнение. Седмица по-късно и петчленен състав на ВАС отхвърли искането за спиране на решението, което стана причина над 40 дела на съдия Тодорова да започнат отначало.

The post Фалстарт на делото за уволнението на съдия Тодорова appeared first on OFFNews Новини.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване