09/13/12 17:14
(http://www.klassa.bg/)

Фотограф засне тайната пещера във вилата на Берлускони в Сардиния

Италианският фотограф Антонело Западу разпространи в интернет сензационни снимки на тайна подземна пещера във вилата на Силвио Берлускони в Сардиния, предадоха Ей Би Си и „Гардиън“. От подземната пещера тунел води  към морето. Тайното убежище или изход за бягство са оборудвани доста луксозно, като за снимки на поредния филм за Джеймс Бонд.
Широкият проход, издълбан в скалата е осветен от фенери, стълби и мостчета. И тунелът, и пещерата, са частично под вода и в тях са разположени шикозни басейни, в които даже може да акустира катер, ако собственикът на вилата иска спешно и незабелязано да я напусне. Стените са облицовани в древноримски мозайки.
Ей Би Си припомня, че Берлускони е казал през 2004 г. , че си е направил укритие по препоръка на секретните служби, обезпокоени за неговата сигурност след получените 38 заплахи за живота му. Тогава премиерът уточнява, че за проектиране и издълбаване на пещерата е използвал услугите на своя министър на инфраструктурата и транспорта Пиетро Лунарди, като отрича да има нанесени щети на околната среда.
Западу, който живее в Колумбия, пише  в своя блог , че не е направил сам снимките, а ги е получил от анонимно лице. Той твърди, че са автентични. Фотографът е един от известните в Европа папараци, които следят личния живот на Берлускони. През 2009 г. той го засне във вилата му, обграден от разголени  жени. Сред гостите , също гол, бе видян и бившият чешки премиер Мирек Тополанек.
Във фамозната вила „Чертоза“ има огромен амфитеатър в гръцко-римски стил, футболно игрище и изкуствено езеро с острови. Паркът е от 80 хектара. На спътникови снимки бе видяно преди време, че за една от прочутите вечеринки бунга-бунга е бил направен изкуствен вулкан.
Берлусксони трябваше да напусне властта през ноември миналата година в разгара на икономическата криза, след скандални разкрития за оргии във вила „Чертоза“.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване